Restaurari

Deoarece nu intotdeauna exista un buget suficient de mare pentru inlocuirea ferestrelor si usilor de patrimoniu cu unele noi, identice cu cele deja degradate de folosinta indelungata. In multe cazuri nici nu se accepta inlocuirea acestor usi /ferestre din motive de valoare de patrimoniu, pe de-o parte sau de valoare sentimentala, pe de alta. In aceste cazuri vi le putem sa restaura la un nivel de calitate peste asteptari.

Aceasta restaurare include, dupa caz, urmatoarele :

- evaluarea starii de degradare a tamplariei si sugerarea metodei de lucru, intr-o analiza de studiu ce va fi redactata si supusa acordului Inspectoratului de Stat in Constructii si a Directiei (Judetene) pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, dupa caz.
- Decaparea finisajelor anterioare pana la lemn a intregii tamplarii
- Inlocuirea partilor deteriorate cu altele noi, identice ca prelucrare cu cele vechi. In cazurile in care se va finisa cu o vopsea prin care se vede structura lemnului, se vor cauta esente lemnoase identice ca vechime (dar sanatoase) cu ferestrele ce vor fi restaurate pt. a nu exista diferente vizibile de fibra.
- Repararea partilor degradate din ferestrele si usile restaurate
- Slefuirea intregii tamplarii folosind smirgel de diferite granulatii, in cresterea finetei, de la 80 la 100, apoi 120 si 150 – pt. stejar chiar si 180. Astfel se asigura o pregatire „in alb” de o calitate deosebita.
- Vopsirea propriu-zisa prin folosirea sistemului de vopsire/finisaj convenit in studiu
- Re-montarea tamplariei sau a partilor din tamplarie ce au fost restaurate si receptia lucrarii.