All
Design-ul usii este o prelucrare inspirata de usile Palatului Schonbrunn din Viena. Diferenta fata de cea care e foarte apropiata de original consta in aurirea mai sumara a sipcilor precum si in modelul usor diferit a tabliei din mijlocul foilor de usa.
Mi-a placut foarte mult acest palat. Am ramas uimit de nivelul executiei usilor sale interioare, ceea ce ne-a provocat dorinta de a incerca o reproductie cat mai fidela a acestora. Totodata am dorit si sa putem participa la expozitiile internationale din domeniu, fiind nevoiti a reduce inaltimea usii la 2,4 m ...
Unul din cele mai frumoase locuri din Franta (cel putin pentru mine) a fost domeniul Chantilly. Cu atat mai mult cu cat cel mai frumos castel din Romania e Castelul Peles, inspirat dupa Castelul Chantilly. Mi-a placut coridorul placat cu lambriuri de acelasi model cu usile sale.
Usa e inspirata de usa Salii de muzica a Palatului Festetics din Keszthely, oras situat in partea sud-vestica a Lacului Balaton, din Ungaria. O atentie deosebita am acordat decupajelor de tip intarsii aurite din partea superioara si de-a lungul pervazelor usii, modelul diferind in complexitate si dimensiuni.
E o fantezie inspirata de aceeasi usa a Salii de muzica a Palatului Festetics, dar mult mai „simpla”, de o eleganta aparte.
Usile au fost realizate in atelierul nostru cu dorinta de a ne auto-depasi si de a ne arata maiestria in prelucrarea la un nivel superior a lemnului.